Naut cu spanac mediterranean style

IMG_7852

Dupa cum spuneam e inca post, si daca v-ati saturat de iahnie de fasole si fasole facaluita (asa i se zice fasolei batute la Constanta de unde sunt eu) , nautul poate fi o solutie buna sa supravietuim celor mai grele zile de post, cand incepe sa miroasa a fripura si carnati pe scarile blocului.

Desi la noi nautul e mai putin folosit, si pare ceva exotic, este destul de simpla treaba cu el: trebuie tratat ca o simpla fasole uscata. Se cumpara in pungi, uscat, (au si la Lidl de exemplu), se pune in apa cu un praf de bicarbonat pana a doua zi, dupa care se fierbe.

humus 2

Eu il fierb in oala sub presiune, cum fierb si fasolea de altfel, nu de altceva, dar ma plictisesc sa astept si sa tot incerc mereu daca s-a fiert.

Reteta asta o stiu de la fratele meu, care sta in Spania. Din acest motiv, pentru mine, indiferent cat de frig e afara, reprezinta soare, mare si relaxare.

IMG_7835

It goes like this :

INGREDIENTE:

  • 600 grame naut fiert sau din conserva
  • 2 maini de spanac
  • 1 lingurita rasa chimion praf
  • 2 morcovi medii
  • 1 ceapa medie
  • 1 legatura patrunjel
  • 2-3 linguri de ulei de masline

Cum spuneam, nautul se lasa la inmuiat cu o seara inainte cu un praf de bicarbonat. Se pune la fiert in oala sub presiune pentru aprox 20-25 de minute sau, intr-o cratita obisnuita pentru vreo ora, poate mai mult, in functie de cat de proaspat este. Cand este fiert, se scurge si se pune deoparte.

Spanacul se spala si se taie grosier. Puteti folosi si spanac congelat, dar textura celui proaspat este mai potrivita.

Se toaca ceapa marunt, si morcovul se taie in cubulete mici. Se toaca coditele firelor de patrunjel marunt.

In putin ulei de masline, se caleste ceapa, adaugandu-se, cand devine translucida, morcovul, coditele de patrunjel tocate si chimionul. Cand s-au inmuiat, se adauga nautul si apa fierbinte pana se ajunge la consistenta unei iahnii. Se lasa cam 10 minute la fiert, mai exact pana se fierbe morcovul . Se adauga spanacul, lasandu-l sa se incorporeze in mancare. In momentul in care spanacul s-a patruns, se stinge focul. Incercati sa nu over- fierbeti spanacul pentru ca isi pierde din textura si din proprietati.

IMG_7848

Cand se serveste se adauga frunze de patrunjel deasupra.

In loc de patrunjel merge foarte bine si marar, sau le puteti folosi pe amandoua.

Enjoy!

Light style transparent

Daca vreti sa fie on the light side, folositi o cantitate mica de ulei de masline, aproximativ o lingura, si inabusiti ceapa, coditele de patrunjel, chimionul si morcovul cu putina apa.

Aceasta reteta a aparut prima data pe hobbychef.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s