The Tomato connection

IMG_6690

Chiar daca nu pare dupa ce zile toride am avut in ultimul timp, vara e pe terminate, ne scapa printre degete ca de obicei.

Asa ca, pentru inca un ultim festin de vara, exact ca si cum te-ai duce un ultim week-end la mare, fa bine si urmeaza urmatorii pasi:

  1. Du-te la piata. Alege una in care sa existe macar cativa producatori adevarati, si nu re-vanzatori care habar n-au de unde vin legumele pe care le vand.
  2. Uita de procedeul si lista obisnuite (gen cartofi, ceapa, rosii, etc. ) fa un tur complet al pietei si PRIVESTE imprejur.
  3. OBSERVA (cu mirare) ca exista o groaza de feluri de rosii: mai mici, mai mari, mai roz, mai rosii, mai gabene sau verzi, tigrate, lunguiete, rotunde, cherry sau prunisoare. Nici macar nu le-am enumerat pe toate.
  4.  Cumpara TOATE felurile de rosii pe care le gasesti. Daca nu ai acasa un ghiveci cu busuioc (desi ar trebui), incearca sa gasesti proaspat pe la tarani.
  5. Daca nu ai acasa, cumpara un ulei bun de masline extravirgin.
  6.  Cumpara ceva telemea sau branza feta cat mai buna (a se citi grasa 🙂 )
  7. Cand ajungi acasa, spala rosiile si taie-le in diferite forme si marimi, faramiteaza branza peste ele si presara ulei de masiline si busuioc peste toata farfuria.
  8. Mananca.

La toamna, cand o sa ploua la nesfarsit si rosiile n-or sa aiba nici un gust, o sa-ti amintesti de asta.

😉

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s